Ôn tập Tiếng Anh 9 – UNIT 6: THE ENVIRONMENT (Period 2)

  1. Match a line in column A with a line in column B to make a meaningful
A B
1. If people use public transport,

2. You’ll learn English more easily

3. If they don’t give him the job,

4. If I drink coffee at night,

5. You will speak English well

6. If you see her

7. The alarm goes off

8. Henry may lose weight

a. I can’t sleep.

b. will you give her flowers?

c. if he does exercise regularly.

d. I don’t know what he will do.

e. there will be less pollution

f. if someone enters the building.

g. if you have more practice.

h. if you study a little every day.

  1. ____; 2. ____; 3. ____; 4. ____; 5. ____; 6. ____; 7. ____; 8. ____.
  2. Choose the best answer:
  3. If you are busy, we ________ this by ourselves.
  4. will do           B. did          C. would do                    D. doing
  5. How about ______ dinner with us on Sunday?
  6. to have        B. have       C. have had                     D. having
  7. My brother is very fond of  ______ to pop and rock music.
  8. listen       B. to listen       C. listening                      D. listens
  9. Life today is very different ______ life 50 years ago.
  10. to       B. from       C. with                            D. at
  11. My uncle is a  ______. He often does research in his laboratory.
  12. science       B. scientist       C. scientific                     D. scientists
  13. My father arrives in Singapore  ______Monday evening.
  14. in       B. at       C. from                           D. on
  15. John goes to his office every day except Sunday. ______ Sundays he stays at home.
  16. On        B. At        C. In                               D. From
  17. I hope the weather will be nice  ______ the weekend.
  18. in        B. to        C. at                               D. between
  19. Would you like  ______ to a party on Saturday?
  20. come        B. coming        C. to come                      D. will come
  21. Helen is always in the kitchen. She enjoys  ______.
  22. cook        B. to cook        C. cooks                          D. cooking
  23. People wanted to see the opening of the ceremony,________they started leaving very early in the morning
  24. because        B. so        C. but                             D. and
  25. Vietnamese women prefer to wear modern clothing  ______ work.
  26. at       B. in                 C. to                               D. with
  27. He  ______ with friends in an apartment in HCMC since last week.
  28. living       B. has lived        C. lived                           D. live
  29. My mother said she  ______ busy then
  30. was        B. is        C. is being                       D. being
  31. My village lies near the  ______ of the mountain and by the river.
  32. leg        B. foot        C. feet                             D. legs
  33. If you don’t study hard , you ______ the exam.
  34. failed        B. will fail        C. fail                             D. have failed
  35. It is Saturday , ______?
  36. is it        B. it isn’t         C. isn’t it                         D. wasn’t it
  37. She said that she  ______ learning English with you.
  38. like        B. liked         C. liking                          D. to like
  39. They  ______ their home village last Sunday.
  40. visit         B. visited        C. was visiting                          D. were visiting
  41. He was born  ______ March 25 , 1992.
  42. at         B. on         C. in                               D. for
  43. Unless you understand. I __________ explain it again to you
  44. am                    B. was            C. will                            D. would
  45. If you know where she lives, please let me__________
  46. know               B. knew            C. known                        D. to know
  47. If he ______ a student, he will get a discount.
  48. were                B. was           C. were                           D. will be
  49. ______ you are interested in this film, don’t go to see it at any cost.
  50. Unless                        B. If                      C. Because                      D. So
  51. If you like that book. l will give it______you as my present.
  52. to                   B. from            C. at                               D. for

 

 Keys:

  1. 1. e; 2. h; 3. d; 4. a; 5. g; 6. b; 7. f; 8. c;
  2. 1. A; 2. D; 3. C; 4. B; 5. B; 6. D; 7. A; 8. C; 9. C; 10. D; 11. B; 12. A; 13. B; 14. A; 15. B; 16. B; 17. C; 18. B; 19. B; 20. B; 21. C; 22. A; 23. C; 24. A; 25. A;

Trả lời

Thư điện tử của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *